Szállás

Szállás

Forrás: http://matyasesmelinda.hu/Anglia/info.php 

 

Mehetsz szállodába ha nagyon sok pénzed van, de akkor nem olvasnád ezt a lapot. Lakást vagy szobát kell bérelned.

Referencia és angliai élettörténet, lakcím nélkül a lakásközvetítő irodáknál kicsi az esély (lásd lejjebb). Amire esély van a barátoknál lakáson kívül, az a megosztott lakhatás valamilyen formája (shared flat, vagy szimplán share). Ez azt jelenti, hogy több ember kivesz egy többszobás lakást, és osztoznak a költségeken, és persze a fürdőszobán és a konyhán is. Ez egyébként a legolcsóbb lehetőség is. Vannak olyan emberek, akik azzal foglalkoznak, hogy lakásokat szobánként adnak ki, fix összegért, amiben esetleg a számlák is benne vannak (bills included).

Mi egy olasz párral költöztünk össze először egy kétszobás lakásba, rendesek voltak, semmi gond nem volt velük. Viszont keringenek rémtörténetek mocskos feketékről, havonta egyszer fürdő törökökről, részeges angolokról. Nézz körül a lakásban, mielőtt igent mondasz. Kérdezz rá, hogy dohányoznak -e, illetve szabad -e, ha te tennéd. Fizetni előre kell legalább egy hónapot, esetleg egy havi letétet (deposit) is kell adni, amit a végén visszakapsz - persze ha nem romboltál szét semmit a lakásban. Arra figyelj, hogy mindig legyen pénzed időben fizetni, különben lehet, hogy még aznap kidobnak. Egy ismerősünk nem tudott reggel fizetni, és délután ötkor már az utcán volt, szerencséjére még annyi pénze volt, hogy vegyen hazáig egy repülőjegyet. Ja az árak. Egy személyre kb. 300 font havonta, kettőre számolj 500-at, ezért kell olyan sok pénzt hozni, ugye van a letét is. Ez persze közelítés, attól is függ, hol a lakás, milyen helyen, hányan laktok stb. Brightonnál csak London drágább, más városok lehetnek jóval olcsóbbak is. Nézz körül az interneten és a helyi újságokban, hogy pontosan mire számíthatsz.

A lakáshirdetések teljesen különböznek a Magyarországon megszokottaktól. Itt nem a szobákat, hanem a hálószobákat számolják, pl. az 1-bedroom flat azt jelenti, hogy egy hálószoba van, és van még egy nagyszoba, esetleg egyben a konyhával. Igazán nagy lakásoknál megadják a fürdőszobák számát is. Négyzetméter nincs, a leírásból kell következtetni a méretekre. Pl. a double bedroom az nagyobb, mint a single bedroom. Ez utóbbiba valószínűleg egy franciaágy sem fér be, azért single, egyszemélyes. Ami még számít, furnished = bútorozott, unfurnished = üres. Néhány példa:

Bedsit = ez a legkisebb kategória, egy szoba kis konyhával, fürdőszoba közös több másik hasonló lakással. Másik neve non self-contained studio flat.

Fully furnished studio flat = még mindig nulla hálószobás, azaz szoba-konyha, de teljesen bútorozott, és van saját fürdőszoba a lakáson belül. Néha hozzáteszik, hogy self-contained, hogy egyértelműen megkülönböztessék a bedsittől. Ilyet vagy egy embernek vagy párnak adnak ki, gyerekhez minimum 1-bedroom flat kell. Ha terhes leszel, kérdezd meg a tulajt (landlord), hogy maradhatsz -e gyerekkel. Jobb szülés előtt költözni, mint újszülöttel.

Good sized 1-bedroom flat = egy hálószoba, egy hall, esélyes, hogy konyhával egyben, ez a good sized jelző alapján elég egy párnak, esetleg egy kisgyermekkel.

Spacious flat with 2 double bedrooms and separate kitchen = nagy méretű lakás, két rendes (kétszemélyes) hálószobával, egy nagyszobával, és külön konyhával. Két néhány éves gyerekkel már minimum két hálószobás lakást illik kivenni.

Néhány varázsszó még:
- Gas central heating = télen egyenletes, szabályozható fűtésed lesz. Nem biztos, hogy olcsó. Városban vagy árammal vagy gázzal fűtesz. Falun sokszor olajjal.
- Double glazing = dupla üvegezés, nem magától értetődő, ha nincs, szimpla az üveg az ablakon és télen megfagysz / gatyád rámegy a fűtésre.
- Plumbing for washing machine = be lehet tenni mosógépet, nem magától értetődő, ha nincs, járhatsz a mosodába. Studio flat esetén nem jellemző.
- Washing machine = WOW, adnak mosógépet is. Ritka, mert nem olcsók és könnyen tönkremennek. Inkább hűtőt szoktak adni. Ami mondjuk jó, mert rögtön használhatod, mosodába tudsz járni néhány hétig, amíg beszerzel egy mosógépet.
- Garden = van kert! Ha szerencséd van, legalább ötven négyzetméter, és csak a tied. Viszont lehet, hogy tizenöt négyzetméter, közös a szomszéddal, és az épületben lévő indiai étterem konyhájából állandóan ide dől be a curry szaga. Mindenképp alaposan megtekintendő.

Nekünk már sikerült a flat share-ből elköltözni, így meg tudok osztani némi tapasztalatot az ügynökségekkel (lakásközvetítő iroda, agency - lakás eladással és kiadással foglalkozó cégek). Tehát hogy legyen esélyetek teljes lakást kivenni ilyen agency-től, az kell, hogy teljes munkaidőben (full time), már próbaidőn túl legyetek foglalkoztatva, és az együttes jövedelmetek annyi legyen, hogy abból biztonságosan ki tudjátok fizetni a lakbért. Pl. ha az 600 font, akkor elvárnak havi legalább 1100-1200 font jövedelmet. A kredit státuszt is tudják ellenőrizni, tehát legyen bankszámlád, legalább kb. fél éves történettel. Le tudják kérdezni pl, hogy úszol -e hitelekben. Egyes ügynökségek kérnek guarantort. Ez olyan személy, aki már régóta az országban él (ideális esetben angol), visszaellenőrizhető, és vállalja, hogy kifizeti a tartozásotokat, ha ti nem. Ilyen ügynökségtől valószínűleg nem lesz esélyetek lakást kivenni, érdemes erről tájékozódni.

Ha jár nektek housing benefit vagy local housing allowance (állami vagy önkormányzati lakhatási támogatás), azt nem szeretik. Eleve kisebb lesz a választási lehetőségetek, mert ez sok esetben kizáró ok, illetve szinte majdnem biztosan kérnek guarantort.

Eleve sok pénz a költözés. Van általában 2-300 font közvetítési díj, deposit, ami egy havi lakbér minimum. Simán lehet, hogy ki kell csengetni egyszerre kétezer fontot. A fenti feltételek miatt láthatod, hogy első lehetőség a flat share lesz.

Szinte bármilyen lakást megkapsz, ha ki tudsz fizetni előre fél év lakbért, plusz letétet (deposit), plusz költségeket (agency fee). Ez könnyen lehet 4000-6000 font, de ha eleget spóroltál, bárhova költözhetsz. Végül is nagyrészt a pénz miatt vagy itt.

Rendes szerződés esetén lakásból nem dobhatnak ki azonnal. Általában két hónap felmondási időt kapsz, de ha te akarsz menni, neked is kell szólnod egy hónappal előre. A deposit összege egy államilag regisztrált deposit scheme-be megy, amiről három héten belül kapsz hivatalos levelet. Minden landlord így tesz, ugyan is ha csak zsebre teszik ezt a pénzt, legálisan visszakövetelheted az összeg háromszorosát.

Legnagyobb honlapok, ahol lakásokat lehet nézni, már csak az árak miatt is

PrimeLocation
RightMove
FindAProperty

Honlapok, ha flat share érdekel

FlatShare
SpareRoom

Angliai albérlet. Mire kell odafigyelni ha angliában szeretnél albérletet kivenni?

Bérelhető ingatlant találni Angliában igen egyszerű, de megtalálni a megfelelőt az egyik legnehezebb feladat, különösen ha ez az első angliai szállásod.

Ennek oka hogy Angliában az ingatlanok világviszonylatban is igen drágák, viszont a kereslet óriási, így egy masszív iparág épült a lakáskiadás/bérlet körül és sok olyan cég ill. magánszemély (landlord vagy landlady) van akik az utolsó bőrt is nagyon szívesen lenyúzzák az elővigyázatlan albérlőről.

Az Angliai Magyarok Szövetsége azonban itt is segít abban hogy kikerüld a legnagyobb buktatókat és kielégítő angliai szállást találj.

A hely kiválasztása


A következő példa a nagyobb városokra, ezek közül is kifejezetten Londonra vonatkozik, de az elv ugyanaz más városok esetén is. Az első és legfontosabb dolog annak felismerése, hogy a városközponttól kifelé a lakás/albérlet árak egyre csökkennek, de ez az adott kerülettöl is nagyban függ. Például a Londonhoz tartozó Epping iszonyat messze van London belvárosától, az árak mégis jóval magasabbak mint mondjuk Whitechapelben. Ennek oka hogy a környék jóval szebb, biztonságosabb, több a parkolóhely stb. Ezeknek érdemes mindjárt az elején utánanézni.

Ha valahol a belvárosban vagy annak közvetlen környékén dolgozol, próbálj valahol a külső kerületekben albérletet találni, de vigyázz mert az utazás időigényes és költséges lehet.
Tehát nem elég "csak" olcsó albérletet találni, azt is ki kell számolni, hogy mennyibe kerül az onnan a munkahelyedre való bejutás.

Ha például olyan munkahelyen dolgozol ami este sokáig van nyitva, győződj meg arról hogy környékeden van éjszakai busz közlekedés vagy egyéb mód arra hogy éjszaka biztonságban hazatérj!

Magánszemély vagy ügynökség?


Bérelhető házakat, lakásokat találni az Interneten vagy újsághirdetések alapján a legegyszerűbb. Az angliai albérletek tekintetében a gumtree.co.uk egy jó kiindulási alap lehet. A kínálatot végiglapozva hamar kiderül hogy a hirdetés feladója magánszemély vagy ügynökség egyaránt lehet.

Magánszemélyek

A magánszemélyektől bérelt ingatlanok átlagosan egy picit olcsóbbak, mivel nem tartalmaznak ügynökségi és egyéb adminisztrációs díjakat. Rendszerint a privát "landlord-ok" nem kérnek olyan sok és teljeskörű referenciát, kereseti igazolást stb. mint az ügynökségek, de ugyanakkor a bérlet különös körültekintést igényel, mivel ezek általában nincsenek bejegyezve, nincsenek állami garanciák, például a foglaló (deposit) esetében.

Sajnos elég gyakran előfordul hogy valamilyen jellegű visszaélés forog fent, például a kiadott lakás nem a kiadó tulajdona, és egy szép napon megjelenik az igazi tulajdonos mint ahogy ez megtörtént jelen sorok írójával is, kezdő "angliai magyar" korában. Mindezek ellenére természetesen vannak olyan landlord-ok, ill. landlady-k akik korrekt árakon, de legálisan adnak ki szobákat/lakásokat. Mivel nem kis pénzről van szó, valamint a fedélről a fejed fölött, minden lehetséges eszközt vess be annak érdekében hogy lenyomozd leendő szállásadódat.

Ügynökségek

Lakáskiadó ügynökségeket (letting agency) találni nagyon könnyü, minden város, kerület főutcáján, újsághirdetésekben vagy az Interneten. Persze itt sem fenékig tejfel az élet mert számos olyan agency van akik mindent megtesznek annak érdekében hogy kicsikarják az utolsó penny-det, mindenféle rejtett díjakkal, információ elhallgatásával, és kizárólag az lakástulajdonos érdekeinek szemmel tartásával.

Érdemes a kiválasztott agency-t lenyomozni az Interneten. Egyszerüen írd be a keresőbe az adott ügynökség nevét és azt hogy "review", és nézd meg mi jön fel eredményként.
Természetesen mindig lesznek elégedetlen emberek, de ha látsz pár rossz véleményt, jobb ha messze elkerülöd a céget!

Pozitívum azonban hogy a deposit,(ami tulajdonképpen biztosíték arra hogy nem fogsz kiköltözni fizetés nélkül) egy biztonságos állami bankszámlán pihen, tehát senki nem férhet hozzá amíg a felek meg nem egyeznek a visszatérítés összegében.

Összességében ügynökségtöl bérelni valamennyivel biztonságosabb, ámbátor a legtöbb esetben drágább, míg a "privát landlord" sok esetben jobban törődik az ingatlanjával és a benne lakókkal.

A lakás megtekintése


Eljött tehát a nap amikor végre megtekinthetjük az áhított bérleményt, egyeztettük a találkozót az ügynökkel, és itt az idö hogy leellenőrizzük mindazt amit a lakásról állítottak a hirdetésben. Előre szólunk, ne lepődj meg ha meglepődsz, és nem feltétlenül kellemesen, ugyanis az ingatlan-hirdetések szakemberei H.C. Andersen és Benedek Elek mesemondó nyomdokain járva hajlamosak a lakást sokkal jobb színben feltüntetni mint amilyenben ténylegesen van.

Íme néhány klasszikus példa:

 • 10 percre van az állomástól: Ezt egyszerű leellenőrízni, de ne feledd, azt nem mondta az ügynök hogy gyalog, autóval, vagy helikopterrel lesz 10 perc.
 • tágas (spacious): Voltam megnézni egyszer egy olyan lakást ahol a "fürdőszoba" túlzás nélkül akkora volt mint egy kétajtós szekrény.
 • jó környéken van: Kezdő angliai magyar koromban még nem tudtam, de vannak olyan kerületek, városrészek pl. a londoni Hackney, ahol a közbiztonság hagy némi kívánnivalót. Beköltözésünk után 2 héttel lelőttek valakit az utcán (fényes nappal).
  Érdemes tehát megkeresni az adott városrész bűnügyi statisztikáit mielött meghozod a végső döntést.

Mi van benne az árban?


Mindenképpen meg kell győződnöd arról hogy a hirdetésben feltüntetett árban a bérleten kívül mi van benne és mi nem!

Általában a közüzemi számlákat külön kell fizetned, ilyenek pl. a villany, a gáz, víz, telefon/internet, council tax.

Lecserélhetem-e a szolgáltatók valamelyikét, ha jobb ajánlatot kapok, vagy már van létező előfizetésem (pl. Internet)?

A legtöbb esetben erről a szerződés rendelkezik, de általában a főbérlö (landlord) írásos engedélyével lehet közüzemi szolgáltatót váltani.

Foglaló, deposit


Ha úgy döntesz hogy kibéreled az adott ingatlant, az ügynök foglalódíjat (holding deposit) fog tőled kérni, ami azt jelenti hogy a lakást leveszik ajánlataik listájáról, és megtartják Neked amíg bemutatod a referenciáidat, elintézitek a papírmunkát, és kifizeted a bérletet.

A holding deposit beleszámít a tényleges deposit összegébe ami általában 4 vagy 6 heti lakbérrel egyenlő, plusz az elsö havi lakbér előre. Összesen tehát 8 vagy 10 heti lakbért kell majd letenned egy összegben, mínusz a foglaló (holding deposit).

Referenciák


Az ügynökség a legtöbb esetben referenciákat fog kérni az előző főbérlődtől, a munkahelyedröl, be kell majd mutatnod az előző néhány havi bankszámlaegyenlegedet, stb.

Újabban a referenciák beszerzését, és a lenyomozásodat egy úgynevezett harmadik fél végzi amiért természetesen szintén Neked kell fizetned.

Vannak olyan ügynökségek és magánszemélyek, akik nem kérik a felsoroltak mindegyikét, de ne feledd ezek a dolgok Téged is védenek, ha bármi probléma van, mindenről van számlád, tudsz jogorvoslatot kérni, ellenben ha valaki csak elveszi a pénzedet, ad egy lakáskulcsot, az korántsem biztos hogy korrekt üzlet lesz.

A szerződés


Amikor minden referencia megvan, az összes pénz kifizetésre került, már csak egyetlen dolog van hátra, a lakásszerződés aláírása.

Ez rendszerint egy igen hosszú dokumentum, de mégis szánj időt az elolvasására, mert ha aláírsz valamit onnan nincs visszaút.

Ha nem vagy biztos angoltudásodban, kérj meg valakit aki le tudja Neked ellenőrizni hogy minden rendben van-e?

A lakásszerződésben mindenképpen benne kell lennie:

 • az ingatlan címének
 • a lakást kiadó nevének, lakcímének
 • a bérlet összegének
 • a kifizetett depositnak és egyéb pénzösszegeknek
 • a szerződés lejárati idejének, vagy felbontásának feltételeinek
 • a főbérlő kötelességeinek
 • részletesen felsorolva hogy mi tartozik bele az árba
 • a beköltözés dátumának

Leltár (inventory)


Amikor kibérelsz egy ingatlant Angliában, attól függetlenül hogy bútorozva vagy anélkül béreled ki, kapnod kell egy "inventory" ívet amiben fell kell legyen sorolva az albérlet összes bútora, felszerelése, minden ajtó, ablak, fal, padló és azok állapota, színe stb.

Ez azért nagyon fontos mert amikor majd kiköltözöl ennek alapján fogják eldönteni hogy levonnak-e a kauciódból rongálás címszóval, vagy sem.

Néhány praktikus tanács


 • Mielőtt elkezded bepakolni a cuccodat az új albérletbe, járj körbe egy fényképezögéppel, és fényképezz le minden fontosabb elemet, repedést a falon stb. tehát ha majd kiköltözésnél oda kerül a sor, meg tudod mutatni hogy pl. "Az a folt a mosogató alatt már akkor ott volt amikor beköltöztünk."
 • Próbálj ki minden elektromos berendezést, villanykapcsolót, fűtést mert ha valami nem működik akkor azt jobb minél hamarabb bejelenteni.
 • Miután beköltöztél első dolgod legyen hogy bejelented új lakcímedet az illetékes kerületnél (council), mert van egy olyan kedves szokásuk hogy ha elmaradásod van, akkor ki kell fizetned az egész évet egy összegben, amit költözés után pár héttel nem feltétlenül akarsz megtenni.

Összességében lakást bérelni Angliában költséges és igen nehéz feladat. Ha nem vagy biztos valamiben, kérdezz meg valakit akinek nagyobb tapasztalata van mert igen sok forog kockán.

Különleges esetekben előfordulhat hogy van más lehetőség is mint az albérlet.
Erről részletesebben olvashatsz az Angliai Magyarok Szövetsége: Angliai albérlet, diákszállók, tanácsi lakások című írásban.

HOSTELEK LONDONBAN

 • Generator Hostel London Watch video about Generator Hostel London

  Nightly prices from £20.00 (HUF6,544.96) Book Now
  Three StarRated by Visit Britain
  Backpackers hostel

  This large, lively and funky hostel has over 800 beds making The Generator the perfect place to meet other backpackers from all over the world and party the night away in the famous Generator bar. Centrally located near Russell Square tube station. Free breakfast, linen and hot showers.

  View on a map
  3/5 (based on 682 reviews)
  Visit London Partner
 • MEININGER City Hostel & Hotel London

  Nightly prices from £45.00 (HUF14,726.16) Book Now
  Four StarRated by Visit Britain
  Hostel

  The Meininger City Hostel & Hotel offers affordable accommodation with exceptional comfort and an all-you-can-eat breakfast.

  View on a map
  4/5 (based on 74 reviews)
  Visit London Partner
 • Palmers Lodge Watch video about Palmers Lodge

  Nightly prices from £42.00 (HUF13,744.42) Book Now
  Hostel

  Palmers Lodge is an award winning boutique hostel with ensuite private rooms and shared dorms, great service and a truly unique building with bags of character. Bar-restaurant and free parking onsite.

  View on a map
  4/5 (based on 170 reviews)
  Visit London Partner
 • Smart Hyde Park Inn

  Nightly prices from £10.00 (HUF3,272.48) Book Now
  Hostel

  Located only 100 metres from Hyde Park / Kensington Gardens in buzzing Bayswater and only a few minutes walk from Bayswater and Queensway underground stations, the hostel is perfectly placed for a memorable stay in London!

  View on a map
  3/5 (based on 79 reviews)
  Visit London Partner
 • Smart Hyde Park View Watch video about Smart Hyde Park View

  Nightly prices from £12.00 (HUF3,926.98) Book Now
  Hostel

  Located in Bayswater, one of London’s most vibrant areas and less than 50 metres from HYDE PARK. Voted in the top 10 hostels of the world’s best hostels

  View on a map
  3/5 (based on 51 reviews)
  Visit London Partner
 • Astor's Victoria Hotel

  Nightly prices from £25.00 (HUF8,181.20) Book Now
  Hostel

  Hostel providing budget accommodation within walking distance of Victoria station, Tate Gallery, Houses of Parliament, London Eye, Westminster Abbey and the Thames.

  View on a map
  3/5 (based on 85 reviews)
 • Torquay House Hostel

  Nightly prices from £11.50 (HUF3,763.35) Book Now
  Hostel

  Torquay House is a refurbished hostel located in the Royal Oak and Bayswater area of London.

 • Bestplace Inn: The Green Man

  Nightly prices from £17.99 (HUF5,887.19) Book Now
  Hostel

  The Green Man hostel and pub offers London backpackers the unique opportunity to stay above a traditional English pub right in the heart of Central London. We offer great value accommodation.

  View on a map
 • Bestplace Inn: The Steam Engine

  Nightly prices from £14.99 (HUF4,905.45) Book Now
  Hostel

  The Steam Engine Hostel and Pub is in the heart of Southbank, the closest hostel to Waterloo station and 2 minutes from Lambeth North underground station.

  View on a map
 • Bestplace Inn: The White Ferry House

  Nightly prices from £29.99 (HUF9,814.17) Book Now
  Hostel

  The White Ferry House is a beautiful building in one of London’s most elegant areas, offering cheap hostel beds near Victoria station in the heart of Belgravia.

  View on a map
 • The Bird's Nest

  Nightly prices from £12.50 (HUF4,090.60) Book Now
  Hostel

  The Bird's Nest is one of the oldest public houses in the pirate district of Deptford, part of London's highly creative south east quarter.

  View on a map
 • Blue Skies Hostel

  Nightly prices from £24.50 (HUF8,017.58) Book Now
  Hostel

  Brand New relaxed and friendly boutique hostel (voted in The Guardian's top 10 hostels in london) above vibrant london public house. Home to the largest pub-garden in london with excellent facilities.

  View on a map
 • The Boundary Watch video about The Boundary

  Nightly prices from £210.00 (HUF68,722.10) Book Now
  Hotel

  Stay in designer luxury in London at Terence Conran’s rooms at The Boundary.

  View on a map
 • Brazen Backpackers Watch video about Brazen Backpackers

  Nightly prices from £14.00 (HUF4,581.47) Book Now
  Hostel

  This newly refurbished hostel offers a friendly, comfortable stay in a great location, within easy walking distance to Oxford Street, Hyde Park, Regents Park, Marylebone and Paddington stations.

  View on a map
 • Budget Mapesbury Hostel

  Nightly prices from £28.00 (HUF9,162.95) Book Now
  Hostel

  Mapesbury Hostel is a brand new Hostel very close to Kilburn Tube Station in North West London zone 2!

  View on a map
 • Camelot House Hotel

  Nightly prices from £75.00 (HUF24,543.61) Book Now
  Bed and Breakfast

  Camelot House aims to provide a cosy warm home away from home. Within half a mile of Hyde Park and the West End.

  View on a map
  2/5 (based on 71 reviews)
 • Central Hostel

  Nightly prices from £10.00 (HUF3,272.48) Book Now
  Hostel

  Central Hostel, which offers excellent budget accommodation, is located in the beautiful area of Bayswater.

  View on a map
 • City of London YHA

  Nightly prices from £45.00 (HUF14,726.16) Book Now
  Three StarRated by Visit Britain
  Hostel

  Based in London's financial hub and just 100 metres from St Paul's Cathedral, this hostel is perfectly located for exploring the capital. The Tower of London, museum, the Barbican are all close by.

  View on a map
  4/5 (based on 90 reviews)
 • Cobham Lodge Hotel

  Nightly prices from £99.00 (HUF32,397.56) Book Now
  Hostel

  Located in Cobham, Cobham Lodge Hotel is near the airport and close to Painshill Park, Brooklands Museum, and Mercedes-Benz World.

  View on a map
 • The Colliers Hotel

  Nightly prices from £55.00 (HUF17,998.64) Book Now
  Hostel

  A budget priced hostel in the heart of London.

 • Court Hostel

  Nightly prices from £40.00 (HUF13,089.92) Book Now
  Hostel

  The Court Hostel is located right in the heart of Kensington just a 10 minutes walk from many museums and parks and right in the middle of numerous pubs, restaurants and shops.

  View on a map
 • Earl's Court YHA

  Nightly prices from £45.00 (HUF14,726.16) Book Now
  Four StarRated by Visit Britain
  Hostel

  In the heart of a young, international area full of shops, cafés, restaurants and bars, this hostel buzzes with action. Close to Kensington High Street, the V&A museum and the Science museum.

  View on a map
  4/5 (based on 65 reviews)
 • FCT Bed & Breakfast

  Nightly prices from £18.00 (HUF5,890.47) Book Now
  Hostel

  FCT Bed & Breakfast is situated in Mile End, in the Tower Hamlets area. It can be found opposite Mile End park on Bow Common Lane, not too far from Mile End Station-about 5 minutes walk-which is connected to Central Line, District Line and Hammersmith Line, the Property is found between Victoria Par

  View on a map
 • Holland Park YHA

  Nightly prices from £19.00 (HUF6,217.71) Book Now
  Two StarRated by Visit Britain
  Hostel

  Modern hostel incorporating part of a Jacobean mansion, set in a park with woodland, lawns and playing field.

  View on a map
  4/5 (based on 29 reviews)
 • Hootananny Hostel

  Nightly prices from £16.00 (HUF5,235.97) Book Now
  Hostel

  Hostel above a medium sized music venue in South London playing top Reggae, Funk, Soul and Blues music during the week.

  View on a map
 • Hostel 63

  Nightly prices from £8.50 (HUF2,781.61) Book Now
  Hostel

  A superb location with all London's famous landmarks, museums at your doorstep!

  View on a map
 • Hostel at Piccadilly Guest House Watch video about Hostel at Piccadilly Guest House

  Nightly prices from £25.00 (HUF8,181.20) Book Now
  Hostel

  Women only hostel in an excellent location in central London.

  View on a map
 • Hotel Strand Continental

  Nightly prices from £37.50 (HUF12,271.80) Book Now
  Hostel

  Welcome to one of London's cheapest, friendliest and well-located hostels! 10 minutes walk from Trafalgar Square and the London Eye.There are theatres, restaurants and nightlife all on your doorstep

  View on a map
 • Hyde Park Hostel

  Nightly prices from £43.00 (HUF14,071.67) Book Now
  Hostel

  Introducing Hyde Park Hostel located in the heart of London next door to the world famous Hyde Park in the bustling Bays water area and minutes from Bays water and Queen sway Tube Station. - Fantastic, friendly staff on hand 24 hours a day - Free bed linen -Luggage storage �1.50 per bag per da

  View on a map
 • International Students House

  Nightly prices from £31.00 (HUF10,144.69) Book Now
  Three StarRated by Visit Britain
  Hostel

  Ideally-located hostel accommodation near Regent's Park, offering tourist accommodation, conference and meeting facilities and a full programme of social and recreational activities.

  View on a map
  3/5 (based on 23 reviews)
 • Journeys Greenwich West Hostel

  Nightly prices from £13.95 (HUF4,565.11) Book Now
  Hostel

  Our bright, friendly and recently-refurbished hostel is housed above The Royal Standard pub - a funky bar with a unique twist, an eclectic mix of live music, visitors from all over the world.

  View on a map
 • Journeys King Cross Watch video about Journeys King Cross

  Nightly prices from £25.00 (HUF8,181.20) Book Now
  Hostel

  Fantastic times are guaranteed here! Clean, safe and friendly, everything you need from a hostel in London. Stay at Journey's!

  View on a map
  3/5 (based on 20 reviews)
 • Keystone House

  Nightly prices from £29.95 (HUF9,801.08) Book Now
  Hostel

  Keystone House Hostel has recently opened its doors . All our rooms are air conditioned and have been newly designed and refurbished and offer a comfortable modern atmosphere.

  View on a map
 • London Backpackers Watch video about London Backpackers

  Nightly prices from £11.00 (HUF3,599.73) Book Now
  Hostel

  The recently refurbished London Backpackers offers the best cost-benefit option for budget accommodation in London.

  View on a map
 • London Eye Hostel

  Nightly prices from £38.00 (HUF12,435.43) Book Now
  Hostel

  Free WIFI, great location in zone 1 and only a 15 minute walk to Big Ben and Westminster Abbey with the rest of London ... We provide free tea/coffee to residents at all times, free linen, free Wi-Fi in the entire building and free continental breakfast. There are no hidden costs. We have PC\

  View on a map
 • Lords Hotel

  Nightly prices from £60.00 (HUF19,634.88) Book Now
  Hostel

  Bed and breakfast accommodation in the heart of London. Television in rooms. All rooms with private facilities.

  View on a map
 • The Monkeys in the Trees

  Nightly prices from £15.95 (HUF5,219.61) Book Now
  Hostel

  Londons newest and coolest hostel in the ever popular bustling backpacker district of Shepherds Bush. We are located above the trendy and welcoming Greyhound

Forrás:http://angliai-magyarok.co.uk/angliai_alberlet.htm